ett kort avbrott

Vi på Maderistas.blogg.se tar ett kortare avbrott och återkommer den 2 Maj. Trevlig valborg och Första mig önskar jag till alla läsare.


Russl Crowe <3 Real Madrid

Hollywood skådespelaren Russle Crowe besökte igår real madrids trännings anläggnming Valdebebas och fick möta en del spelare. Där bland Raul, Cr9, Arbeloa óch Guti.







Slutet på en era

Så börjar säsongen lida mot sitt slut och vi närmar oss VM i Syd Afrika med stormsteg. Men innan dess måste vi i real madrid hur än säsongen avslutas säga farväll till två spelare som båda kommer att gå til reals historia som två av de största, Raul och Guti. Båda lämmnar oss i sommar. Guti till Dubai och Raul har i och för sig inte sagt något rent officielt men allt tyder på att han också kommer att gå. Efter hans skada emot Zaragoza blir han nu borta resten av säsongen och jag tror att innan matchen emot Bilbao kommer fansen som tagit sig till arenan få en chans att säga farväll till de båda.

Vi har kommit till slutet på en Era, en era där vi fått se två riktigt duktiga canteras komma upp i A laget och bli två riktigt stora stjärnor. Genom åren har vi bjudits på vackra mål och underbart spel från dom båda. När jag var nere och såg en match här för ett par veckor sen såg jag till min stora förvåning att Guti och Raul fortfarande var fansen favortiter, barnen gick omkring med deras tröjor. Jag trodde att CR9, Kaka, Casillas, Higuain var mer populära i alla fall hos barnen. Fansen älskar fortfarande Guti och Raul än idag trots att det inte alltid gått så bra.  
 Men så var också deras generation i cateras som blev de sista som verkligen fick chansen i A laget om man bortser från Iker Casillas. Efter Iker har vi inte sätt någon komma in från Canteras och slå sig fast och verkligen få en chans. Det är inte så konstigt att dom än idag är fansen favorit, dom är från staden vuxit upp där hela sina liv och dom är en del av folket i Madrid. Saknaden efter dem kommer att bli stor, dom var hjältarna, dom två som gått emot strömen och verkligen lyckats i Real Madrid.
 Real har genom åren blivit allt mer känd som köpes laget och fansen kommer att sakna dom två som verkligen var lagets hjärta och själ. Efter denna säsong blir det bara Casillas kvar av dom egna som i hela sin karriär varit i Madrid. Iker kommer att bli första kapten och kommer att ha en tung roll att bära. Han kommer inte bara att få ta över kapten bindeln utan han kommer också få ta över något mycket viktigt för reals fans, lagets hjärta, han som verkligen brinner för laget och staden. 

 Kommer att få axla en mycket stor roll nästa säsong

Jag hoppas att ifall vi till hösten får en ny tränare, så ska han vara en person som tänker ta vara på våra Canteras och inte bara sälja av dom för att köpa stora stjärnor. Casillas är 28, en dag om tio år (wishful thinking) kommer han också att sluta, vad finns då kvar? Fansen vill gärna ha stora stjärnor men också lite av sina egna, stadens killar. Det är något som Perez och co glömmer bort i sin hets att köpta alla stora spelare till Real Madrid.

       
   Raul och Guti, två legendarer som kommit till slutet på sina fantastiska karriärer

        

zaragoza-real madrid 1-2

Ikväll var det dags för en av reals viktigaste matcher under slutspurten av säsongen. Och real gjorde vad som krävdes och vann utan att glänsa allt för mycket. Matchen var trevande med många avbrott, men till slut kom real ut med alla tre poäng de behövde för att hacka på barca.
Här kommer betygen
Iker Casillas-7 hade inte mycket att göra, gjorde en bra insats, var chanslös vid målet.
Arbeloa 5 gjorde en helt ok insats
Sergio ramos 8 borde verklgien fundera på att sadla om till mittback, han var kungen på mittförsvaret. Var milimeter från att göra mål. En av matchen lirare ikväll
Garay 5 hade problem med zaragozas anfallare som var snabba. men var annars bra
Marcelo 7 gjorde för en gångs skull en bra defensiv insats. Han var bra överallt.
Guti 5 saknade hans geni idag. han vann bollar och men hans passningar som bara han kan göra fanns inte.
Gago 5 Helt ok, gjorde ett bra jobbb utan att skina
Alonso 6 se Gago fast han var lite bättre utan att skina
Cr9 5/6 en av hans sämsta matcher, massa fel passar, tappade bollen, verkade på dålig spelhumör totalt idag men så gjorde han två assist ikväll..
Higuain 6 kämpade, och åter kämpade men fick inte mycket at jobba med. De lägen han fick var han offside eller så sköt han på målvakten. inee hans kväll
Raul 3 bortsätt från målet strax innan han blev utbytt helt värdelös. osynlig. hade en målchans i första som satt i ribban annars helt osynlig. helt rätt att byta ut honom.

avbytare:
Kaka 8 tillbaka igen efter nästa två månader och vilken comeback. han var överallt och spelsugen och han satte den avgörade målet för oss. Han är tillbaka och det med besked!!!!!!!!
Benzema 3 var hans ens på plan, såg int emycket av honom mer än lite sporadiskt då och då. svag insats.

OBS!!! Van Der Vaart får inget betyg då han utgick efter 15 minuter för skadda.


nä men titta..


Syner vi alla maderistas saknat, Kaka med sina lagkamrater och en boll :D
Hoppas på en supercomeback av våran 8.


laget emot Zaragoza

Imorgon går ytterlgiare en final i slutspurten av la liga igång och denna vecka ser Real madrid starkare ut i anfall men i försvaret har vi tappt Arbiol. Kaka gör äntligen efter nästan två månader comeback och Raul gjorde en blixt återhämtning från skaddan han drog på sig emot Barcelona.

Målvakt: Casillas y Dudek.
Försvar: Arbeloa, Ramos, Marcelo, Metzelder y Garay.
Mittfält: Gago, Diarra, Lass, Guti, Kaká, Granero, Xabi Alonso y Van der Vaart.
Anfall: Cristiano Ronaldo, Raúl, Higuaín y Benzema.


Skadde rapport

Här kommer en rapprot om läget med alla sakdade spelare.

Kaka: tränade de sista tio, femton med laget men det betyder ingeting, det gjorde han förra veckan, veckan innan dess också. Det finns inga direkta rapproter om skadan och hur länge han blir borta.

Raul: Tränar för sig själv, på gym och lite på plan med styrkeövningar. Räknas vara tillbaka tills matchen emot Ossusna.

Pepe: Har börjat rehab tränna på valdebebas. Det går enligt planerna och han bör nog vara redo för tränning med boll strax efter säsongens slut. 

Drenthe: Har ingen anning, får inga rapporter från den skadan alls. Men han verkar vara skadad rätt så ofta.  

 

Dagens stora snackis i Spansk Media

KAKA! igen så har Kaka hammnat i Spansk media, men inte för hans prestationer men för vad som förigår egentligen. Flertal real madrid sidor har nu börjat uttrycka sitt missnöje och misstänksamhet emot Kaka och hans skadda. Många tror att han utnytjar real för att komma i form inför VM, andra tror att det handlar om räddsla för att åter få kritik för sina insatser som gör att han inte är tillbaka ännu.

Modern återvände till jobbet igår efter 2-0 i Valencia och Kaka, för femtielfte gången, gick han till gymmet efter Pellegrini trots prat som förra veckan tycktes tillbaka med gruppen var nära förestående. Så publiken börjar förlora tålamodet med honom.

Real Madrid, trots att minska klyftan till Barcelona, vänder leende i målet Kaka och fläktar översvämmade meddelandeforum mycket kritiska mål med den brasilianska stjärnan, anklagar honom för vårdslöshet i återhämtningen av deras olika problem i pubis. Moskén är enorm.
Och många av dem utfärdade en dom nästan identisk: "Kaká satsas till VM på vår bekostnad ...".

Real Madrid som spårade tre forum, ForoRealMadrid.com (ca 5.300 användare), RealMadridFans.org (3.200 medlemmar) och CorazónBlanco. com, att driva yttrande vita sväller. Slutsats, fansen såg med en blandning av ilska och misstänksamhet till 8, och uttrycker det med ovanlig styrka: "Du ser att i Sydafrika kommer att vara hundra procent, blir det ett försäsongen på bekostnad av den klubb som betalar honom. Det är pinsamt. Sväng
till Milano. "

En situation som inte hjälper att trots fortsatt utan tydlig återlämningsdatum i sikte, antingen stjärna Kaka reklamkampanjer som rör canarinha VM (se bild till vänster).
En fråga som sticker i huvudet av laget Real Madrid är nu i full titaniska ansträngning att vinna ligan: "Jag slår vad om Brasilien kommer att spela utan smärta och låta huden."

Förväntan.
Något är det, eftersom sista juni och illusionen att vaknade galaktisk presentation till cirka 55.000 fans på Bernabeu.
Graden av irritation växer allteftersom dagarna går och Kaka saknas fortfarande: fläktarna på webbplatser börja hänvisa sarkastiskt till stjärnan, med smeknamnet The World eller Mr pubalgia ...

Stämmer någon av dessa teorier vet jag inte vad jag ska tro om Kaka längre. Jag har alltid varit ett stort fan av honom, alltid sagt att han är en bättre person än CR9..men nu börjar jag undra hur mycket det stämmer för om något av de ovanstående är sant så är han inte mycket bättre person än CR9 och Zlatan..

Här är några citat av vad som sagts på dessa fan sidor:
- Corazónblanco.com '"Kaka inte kommer tillbaka eftersom de bokar. Om det var i Madrid tillsammans. Vilken besvikelse! (Sala2117).

- "Jag hoppas du inte gör ett försäsongen lyx på vår bekostnad och sedan gå som en motorcykel i Sydafrika" (Cetru).

- "Är hans skada inte tros vara en. Även om det inte fungerar pubalgia inte kommer aldrig att bota" (Brioneroso).

- 'RealMadridFans.org "" Om du gör en fantastisk VM skulle vi känna skrattat åt Real Madrid ett halvår eller mer ... " (Maidagon).

- "Jag tror att det kommer att gå till historien som den värsta undertecknandet i pris / prestanda" (mikij1).

- "Den Kaká är skamligt. Engagemang för klubben: noll (Antuan).

- ForoRealMadrid.com '"Vill inte riskera VM men bör komma ihåg att den som betalar är Madrid ..." (MCV9).

- "Den Kaka vik löjligt, jag tror att klubben täcker hans dystra prestanda med skador (trecool).

Hur ligger det till Kaka? Är detta ett avstamp till vm?



Nyheter i korthet

Så började spelarna en ny vecka med tränningar inför helgens drabbning med Zaragoza. Alla verkade på gått humör och det var inga nya skador på laget. Albiol valde att tränna på gymet idag, för skojs skull.
Kaka, Raul, Metzelder, Drenthe och Pepe var i gymmet och rehabade för sina respektive skador.
Jag har börjat undra vad Reals läkarteam gör dagarna i enda. Kaka's skadda läker aldrig, benzema var ju borta sen första Lyon matchen i Februari...lite länge.. alla andra lag får tillbaka sina spelare fort och de dras ju med liknade skador, till och med Pepe's skada läker fortare.. Pepe rehabtränar redan och lär ju vara tillbaka snart..Vad händer med Kaka?? Är detta Reals lednings sätt att täcka för nåt annat med att han är skaddad?? HAn tränade ju med laget i fredags senast hela passet...vad hände över helgen?

Vidare verkar det enligt Marca och AS som att Mourinho kommer att komma till oss efter säsongen. Han har ju utryckt själv tidigare att Spanien vore intressant. Det vore intressant att ha Mourinho och se vad han kan göra med laget men ärhan verkliegn rätt person för real vill ju ha en som lyder deras order, han kommer att gå sin egen väg och göra det han känner är bäst. Capello fick ju gå trots två liga segrar med laget, Shulster fick ju gå för delvis sina uttalanden och sen delvis för dåligt resultat. Hoppas de kan tolerera Mourinho, för är det någon som kan styra alla dessa stora spelare till att bli ett lag är det han.  

Till sist sa alla de spealre som var tillgängliga för median direkt efter matchen emot Valencia entydligt att alla var taggade för dom fem kommande finalerna och att de kommer att kämpa till sista minuten denna säsong för titeln vilket är skönt att höra. De tänker inte ge upp, och jag tror på laget, barca har många svåra matcher kvar framför sig och vi har en del enkla kvar och sen en lite svårare, mallorca borta..men den borde vi ta också tycker man ju.

 

bilder från valenica matchen




En rädding av Casillas


en av matchens lirare

real madrid valencia 2-0

Oj oj vilken skillnad det blev i spelet från matchen emot Aömeria. Real var avslapnade och trodde på sig själva igen. De visste någonstans inom varje spelaer att vi kan slå detta Valencia. Och de gjorde det. Valenica bjöd egentligen inte upp på det motstånd jag trodde, villa var udd lös och Silva hade bara ett riktigt farligt skott från 32 meter men satte den i ribbans kant.
Annars var real väldigt bra, både offensivt och deffensivt. Offensivt var det länge sen jag såg Guti så pigg. Han vann bollar och var den sanna ledaren ute på plan. Sergio Ramos stryde försvaret och gjorde det med bravur, det var itne mycket som kom förbi det där sörsvaret. Arbeloa var för en gångs skull bra igen. HAn var helt ok trots en del fel passar. 1-o kom från Pepita efter en pass av Guti. Pepita var pigg i första med i andra så försvann han lite och blev sen som vanligt utbytt med Benzema.
CR9 var bra men jag ahr allvarigt talat börjat trötna på hans själviskhet. han ska alltid göra allt själv. Han måste lära sig lagsamarbete.

Här kommer betygen

Iker casillas-8 var riktigt bra. räddade ett skott i första annars var han syslolös men det han fick göra agerade han rätt och med säkerhet.

Arbeloa 5 han får godkänt, gick med i anfallen hela tiden och tappade itne mycket försvarmässigt mer än enstaka gånger.

Arbiol-7 han gjorde en stabil isnats idag, inga misstag från den gamla valenica spelaren.

Ramos 8 vilken kung han är, säkerheten själv. höll ihop försvaret och stryde försvaret.

MArcelo 6 som vanligt hänger han mest i anfall, men idag hänger han med i försvaret också till en viss del. et rigktigt snyggt inlägg från marcelito till cr9's 2-0 mål.

Alonso-6 vann det mesta. en bra insats.

Gago 5 en bra insats utan att glänsa.

VDV 7 en bra natt för RAfael van der vaart. Han var på hugget och spealde bra. var så nära på att göra mål. Byttes ut skadad???

Guti 10- magisk!!! vi fick se gamla goda Guti som han var för flera år sen. han vann allt nästan på mitten och ägde mittfälltet. Han var bäst på plan idag tillsamamns med ramos och casillas.

CR9-8 h an var bra men som jag sa jag har tröttnat på honom rejällt. PASSA är det enda jag har att säga till honom.

Higuain 6 ville mcyket idag och har på hugget. gjorde ett snyggt mål i första men i andra försvann han och byttes sen ut.

Avbytarna
Granero för VDV-6 det var länge sen han var så här pigg. han var på hugget och ville vissa att han visst duger för real.

Lass för Gago-4 när kom han in??? såg honom inte ens...

Benzema spealde för kort tid för ett rättvist betyg. 

vad tycker du?

 




Laget har samlats på hotellet (uppdateras hela tiden*)

Så nu verkar laget ha samlat sig på hotellet där förbrelserna inför ikväll sker. Med tanke på Espanyols fantastiska reslutat emot Barce har vi en gyllene chans att visa Barca att vi visst kan komma igen och vinna ligan.
Espanyol hade hittat svagheten i Barca och visste vad de skulle göra offensivt och defensivt stod hela laget samlat framför boll. De körde med 11 manna försvar. Messi visste inet vad han skulle hitta på, Xabi glömde hoppa på Messis boll, Alves blev utvisad. Hela barca verkade ganska skackat att ett lag funnit deras svaghet. Förhoppningsvis tittar Sevilla på den matchen och gör samma sak.  



Nu har laget samlats inför  ikväll och Benzema verkar på topp humör :D

Laget emot Valencia

Ja då var vi framme vid veckans andra match imorgon emot Valenica.
MArca trodde på Kaka's återkommst och jag började också tro på den. Men nej, ytterligare en vecka utan Kaka. Vad håller läkarna på valdebebas på med? en känning i låret...det tar inte över en månad, alla andra lag som har skadade spelare får tillbaka dom långt tidigare än väntat medan reals spelare blir borta längre och längre med det dom kallar "känningar". Jag har själv spelat fotboll, det tar inte över en månad att komma över en känning om det inte är allvarligt och med rätt tränning. Håller reals ledning på att låta honom vara "skadad" för att skydda honom emot kritiken han fått eller vad är det som händer på Kaka's front egenligen... jag börjar tro på det andra allternativet, att han är "skaddad".


Hur pass skadad är han egentligen?

Men hur som helt är detta laget som ska ta sig an Valencia på hemmaplan imorgon klockan nio.
målvakt: Casillas, Dudek
Försvar: Arbeloa, Ramos, Marcelo, Albiol
MIttfällt: Gago, Diarra, Lass, Guti, Granero, Xabi Alonso, Van der Vaart
Anfall: Cristiano Ronaldo, Higuain, Benzema.

Försvaret oroar mig...bara fyra försvarare...och med Arbeloa som högst troligt kommer igen att spela på ramos plats medan ramos går in i mitten...arbeloa emot silva...nä..det lugnar inte mig alls..det blir nog samma uppställning som emot Almeia fast med lite små ändringar. 
           Casillas
Albeloa Arbiol Ramos Marcelo
            ALonso
Granero  chris      VDV
       Higuain  Benzema


Det är det jag hoppas på, in med Benzema, han behöver en ärlig chans nu. CR9 kan ta en plats som tredje anfallare. Vi får en fin balans i mitten med sergio ramos och alonso och sen har vi granero ute på kanten framför Arbeloa för att hjällpa honom med Silva och de andra fantastiska spelarna som valencia har på den kanten..
Dock Marcelo ska inte gå för långt fram för då står reals försvar utan en försvarare och en spelare extra att hålla koll på då han inte hjälper försvaret så mycket. Han måste vara försvarare först och främst.
Försvaret måste vara vakna imorgon på Villa och Silva, ge dom ett läge och de kommer att ta vara på den på bästa möjliga sätt. Försvararna ska ligga tät på dom och inte släppa dom ur sikte.
Guti gjorde en bra insats emot Almeria men han bör nog hopa in imorgon, vi behöver honom som inhoppare för att försändra matchbilden lite och ge laget det där lilla extra.

Jag tror att vi vinner efter en hård kamp.  

Almeria-Real Madrid

Ikväll trodde jag att real skulle köra över Almeria och visa att ingen ska få räkna ut oss, men vad hände..
real spelade stundtals inte bra, försvaret var rena yrvädren bortsätt från Ramos som var kvällens bästa back. Arbeloa var ju helt totalt överspelad trots att han fick komma tillbaka till den kant han är bra på.. MArcelo tappade i försvar, chris ville bli ensam hjälte som vanligt och passade näst in till aldrig och tog sig an omöjliga situationer och Higuain verkade ha tappat all målkänsla.
Sen kom studerna då real ägde matchen helt totalt, Almeria fick inte ens låna bollen, då var vi det real jag ville se idag men som sagt det var stundtals. Vi ska vara tacksamma att vi kom undan med 2-1. Almeria hade ett par riktigt bra chanser men stod offside för det mesta. Vi måste verkligen börja spela bättre NU annars dör la liga drömen redan i helgen emot Valencia. och jag är tacksam för att det verkar som om Kaka kanske är tillbaka, han behövs.. 


Iker Casillas 7 gjorde ett par riktigt snygga räddningar och visade att han visst är i form.

Arbeloa
-10 helt värdelös detta trots at an spelade på "rätt" kant

Sergio Ramos
7 vår bästa försvarare idag trots att han gick bort ssig ett par enstaka gånger

Raul Arbiol
 5 Inte hans kväll, han höll på att kosta oss ligan med sin tillbaka passning

Marcelo
5 helt värdelös i backinjen så han var i anfalelt men i anfall gjorde han en bra match. glömer bort att
han är back.

Gago
4 gjorde inte mycket bra och blev rättvisst  utbytt

Guti 
5 Han gjorde en godkänd insats idag.

VDV
6 gjorde en bra match, var aktiv, försökte och gjorde mål.

Alonso
5 helt ok, utan att glänsa

CR9
- 7 jag har börjar trötna på hans behov av att hela tiden stå i centrum, han passar inte och ska hela tiden ta
sig an svåra saker än att passa medspelare..men så levererar han också. ikväll gjorde han ett snyggt mål. 

Higuain
 1 fick inte mycket uträtt och när han väl fick chansen tog han dom inte, målkänslan var som bortflugen. 

Pelegrini 3 han verkade mest rädd och bytena vissade mig inte fel. Han borde ha bytt in Benzema långt tidigare och haft tre anfallare.  

Vad tycker du?

Dagens ämne

Från och med idag kommer jag att varje dag komma med nya diskussions ämnen som vi kommer att diskutera. Jag ska fixa ett chatt program till min blogg men jag har inte hunnit, har så mycket med skolan att göra i dagarna. Men fram tills dess diskuterar vi helt enkelt genom att lägga in en kommentar.

Det första samtalsämnet kommer att bli Sergio Ramos. Han är en av världens bästa ytterbackar no doubt, men nu när Pepe är skadda behöver vi stabilitet i mitten och i alla de matcher han spelat i en mer central roll på försvaret har försvaret sätt mer stabil och säker ut. Arbeloa har samtidigt gjort ett bra jobb som ytter back i Ramos possision. Vad tycker du? vart bör han spela, mitt back eller ytter back??
                                                            
                                               Vart tycker du han ska spela? mittback eler ytterback?


Hemma igen.

Så landade jag hemma i ett grått Sverige sent igår kväll och min resa har kommit till sitt slut. Trots en del saker att klaga på så var resan en upplevelse jag sent kommer att glöma. Jag kände mig hemma i Madrid och vet att jag en dag kommer att bo där.
Jag längtar redan tillbaka till Madrid, men nu är jag hemma och det är dags att ta sig tillbaka till verkligheten med skola, jobb och alla andra bestyr.

Idag hörde jag om strejken i la liga som bryttit loss, vilekt innebär att valencia matchen inte spelas i helgen. Den skjuts upp. Men vi har en matche meot Almeria den 14, nu imorgon. 

Jag håller med sergio ramos, det är 21 poäng att spela om och barca har flera svåra matcher kvar, Depor som de har haft problem med genom åren och sen viktigast av allt SEVILLA. Tappar de minsta lilla poäng udner dessa matcher är vi i kapp om inte förbi. Men det förutsätter att vi vinner alla våra matcher. 

Nu ska jag skriva min motivations brev till varför jag vill plugga journalistik ooch medie produktion nästa år, med andra ord skriva om mig själv..wish me good luck 

Sara 

reals verkliga problem

Jag har funderat lite under dagen och har last marca. Jag  har en liten ide om varfar det gick som det gick igar.
Forst och framst, det ar inte fel pa den spelar trupp vi har, fellet ligger pa installningen i stora matcher.
Nat hander da med spelarna, istallet for att spela som vanligt far laget nat slags panik och tappar spelet. Titta pa lyon matchen. matchen innan var vi grymt bra, matchen efer var vi ocksa grymt bra, men det var lyon matchen som spelade storst roll och den klarade vi inte for vi blev radda.
Vi behover jobba med att ha samma installning till alla matcher. Att alla ska vara lugna och  inte fa panik.
Laget spelade bra igar, vi hade chanser, klara sadana. Higuain hade flera, benzema hade en annan och chris hade sin del av chanser ocksa men det gick inte. Vi tog inte vara chanser, utan lat dom rinna ut i sanden. Barca tog vara pa sina chanser. 

Men lat oss sluta saga att sasongen ar over, den ar langt fran over. Om barca tappar ett endaste poang samtidigt som vi vinner varan match tar vi ledningen igen.. svarare an sa ar det inte. de har en svar borta match emot sevilla om ett par veckor. Sevilla ar det lag som kan hjalpa oss for att inte tala om depor, atletico. Vi maste nu lammna alla negativa tankar och vara pooitiva for visst kan vi fortfarande vinna. Vi sk ata alla vara poang och hoppas pa att nagon tar nat poang fran Barca.  
 

rapport fran madrid del2

Ni far se helt fantastiska videoklipp senare pa tisdag morgon. Men 80 000 personer tog emot real spelarna nar de anlande till arenan en timme innan match. Det var helt freaking amazing. JAg stod mitt i smeten och alla var sa glada. Sen borjade matchen och allt blev snabbt samre. Efter matchen var det odsligt och tomt pa madrids gator. Mendans i Barca firade man sin tillfalliga liga ledning.

MAtchen var orattviss, domaren var ett kaos. Han blaste sonder hela matchen. Spelarna verkade itne taggad epa att spela utan mer att braka. Men hur osm heslt tror att jag var en alla de 80 000 fansen som kande luften ga ur en idag. Jag ville inte upp idag. Jag fick tvinga mig sjalv. JAg har pa santiago bernabeu for att se stadion. Visst var det kul men kanslan fanns inte dar. det var mer aja, nu har jag satt det ocksa...trakigt..

Tog en bild med champions leauge bucklan och en med sergio ramos, ni far se sen.

Men en sak, om ni aker till amdrid, boka aldrig in er pa madrid regente, de ar rent utsagt urkassa pa att ta hand om sina gaster. Hela tiden har de kollat snett pa mig, varit otrevliga och skrattat att mina tappara forsok att prata spanska....det finns battre hotell. Jag alskar denna stad och kanner mig redan efter tva dagar hemma, hittar nastan utan karta overallt. Vill egentligen inte hem men just nu vet jag inte...hemma later inte sa fruktansvart illa...imorgon vantar en sju, nastan atta timamrs flyg hem. har rustat mig sjalv med realvultion boxen hehe och en skiv amed real sanger. det far underhalla mig och fa bort mina tankar pa el classico som fortfarande brinner hos mig..

jag laddar upp bilder och annat pa tisdag morgon

Ha det gott

SAra, rapporterar direkt fran madrid


Rapprot fran MAdrid del1

Nu har man landat i madrid och ar pa hotellet. Hotellet ar direkt p`gran via som jag redan lyckats utforska ganska bra. Staden har jag redan blivit kar i, det ar nastan sa att jag vill avboka min hem resa ett bra tag...jag vill inte hem... :P inte an. Ikall blir det lungt efter att jag chekat in pa mitt hotell ville jag i grunden ut pa en sightseeing tur i gamla madrid men det gick inte, bussarna hade slutat ga for idag, ist´llet blev det KFC och ett nummer av MArca framfor TVn ikvall. Det ar inte illa heller med tanke pa resten av mina dagar har. Imorgon vantar en heldag shopping i Madrid pa dagen och kvallen blir det ju  match!!!  pa sondag blir det ett nytt nummer av marca, en tur ner till berbaeu touren och en sightseeingtur i gamla madrid. Imorgon ar det den stora dagen har. Dagen vi alla har vantat pa i evighter!!! EL CLASSICO! pa vagen hit verkade alla tro at tjag var fran spanien sa alla pratade spanska med mig. Hehhehe roligt att de inte ser mig som en turist antar jag :P

Madrid ar helt magiskt, sa levande, klockan ar snart 11 och hela stan kryllar med folk. Allla ar sa vanliga ocksa. Varje gang jag forsokt prata min ringrostiga spanska har de papekat for mig att jag pratar jattebra.

Trakigt nog ser jag inte att att kaka kommer att vara med..gud vad jag saknar honom :( men han kommer tillbaka snart..han borde ju ha varit tillbaka for lange sen Men vi har ramos och alonso tillbaka efter avstangningar. 

Imorgon tror jag pa denna uppstallning
  CAsillas
Ramos Garay Albiol Arbeloa
 Granero  Lass  Alonso  VDV
     Cr9   Higuain 

eller kanske 

casillas
ramos arbiol garay arbeloa
VDV  LAss Alonso MArcelo
    CR9 och Higuain

Nu ska jag ta mig upp pa rummet och ta det lungt imorgon vantar utan dess like med heldag shopping och sen match :D hores imorgon

Sara

el classico minne


oj oj vilka minnen man får tillbaka från den här matchen. den spelades 7 maj 2008. Vi vann ligan och cupen den säsongen. Men titta och njut. Det skönaste är inledningen, barca får applådera in oss på planen. heheh kommer de att få göra på lördag också :P

biljett leverans med säkerhet

Idag precis när jag var inne hos läraren och lämnade in min tenta och la min fot utanför hans dörr ringde mobilen.
Det var från posten. De ville leverera mitt efterlängtade packet. Jag rusade hem i 110 km/h och där stod två personer från posten. Först skulle jag identifiera mig, sen skulle jag skriva på en skärm att jag tagit emot packetet. Sen gick den andra mannen ner och hämtade ut mitt packet ur bilen...det är vad jag kallar leverans med säkerhet. Det var som om jag tog emot paper som rörde nationel säkerhet..om de ens har så stor säkerhets pådrag... men hur som helst kom mitt efterlängtade packet äntligen. sitter och tittar på den och inser först nu smått att min dröm sedan jag var 10-11 håller på att bli sann..jag ska ner och se en match med real...det jag lovade mig själv en gång för 15 år sen.. 
Det känns overkligt, det kom över mig först idag, jag ska iväg...längtar efter att få vara i Madrid. 

Glöm inte att fälja min blogg från Madrid. jag kommer att rapportera direkt därifrån om stämningen , med bilder och videoklipp bland mycket annat. 

 


Media anklagar Iker's flickvän för hans okoncentration

Sen en tid tillbaka har vår Ikerman varit tillsammans med sin sportjournalist Sara Carbonero. Att ahn dejtar en journalist är redan för medierna helt otänkbart. Men hur som helst vill paret spendera så mycket tid så möjligt med varandra när deras scheman tillåter, som vilket annat par som helst. Men nyligen gick flera Spanksa medier ut och sa att Sara var skället till hans okoncentration på planen.Ett annat rykte är att Real Madrid nu pratat med honom om saken.

Jag tror att alla måste ges lite utrymme för att få leva sina liv, real spelare eller ej. Iker har hittat någon han verkligen gillar, ok, good for him. Leave it at that. Vad han gör när han kommer hem eller är utanför fotbollsplanen spelar ingen roll. Och att hans flickvän är att anklagas för okoncentrationen som är ickeexisterande (han har varit grymt bra bortsätt från ett par väldigt få tabbar) är bara fel. Han är vuxen, proffosionell och tro mig han kan lämmna privat livet utanför på planen.  


Marcas lilla undersökning

Idag publicerar marca.com en undersökning de gjort med en fråga, vilka vinner el classico. De flesta tror barca vinner men det finns bara ett litet problem...frågan ställdes i Katelonien, där det finns nästan bara barca fans..inte undra på att resultat såg så ut...vad tror de? att vi är dumma på någ sätt eller?????

vidare snappade fotbollskanalen igår upp förra veckans stora "nyhet" att sergio ramos träffat representater för lunch i Milano. Det dom inte verkade medvetna om är dock att Ramos var där för att käka lunch med vänner som råkar spela i AC Milan på sin födelsedag..fotbollskanalen sa att det verkar som om Sergio Ramos lämmnar real för AC MIlan och att vi skulle köpa MAicon..eller inte...tror inte real är så dumma..Maicon är bra men ingen Ramos.

Till sist verkar alla vilja tona ner el classicos betydelse för vem som vinner ligan. Guardeola sa igår "vår viktigaste match denna säsong är emot Arsenal inte real" Valdano kontrade "El Classico är inte avgörande" Iker Casillas sa direkt efter matchen emot racing att "nästa veckas match  är som vilken som helst. det ska bli kul dock"
varför? det vet inte jag för så vitt jag vet rent historiskt har det lag som lyckats vinna el classico också vunnit ligan..

CR9-"vi har nio finaler att vinna om vis ka vinna ligan"

Cristiano Ronaldo säger i en intervju idag att Real Madrid TVE känner återstående nio spel är nio finaler och vi måste vinna dem alla. " Den portugisiska påminde också om att medan "kan League definieras i Classic, skulle vi bättre att inte vinna här då om vi förlorar på andra områden." Men ändå, var fast och säker på sig själv: "Jag är mycket säker på att vinna ligan."

Även om det återstår två matcher för Barcelona besöka Santiago Bernabeu erinrade Ronaldo första etappen. "Camp Nou var en av de bästa visar som har gjort Real Madrid i år, men vann inte", och noterade att "den här gången, jag föredrar att spela dåligt och vinna på Bernabeu."

Cristiano Ronaldo beskrev sig själv som "en vinnande person som alltid försöker att gå vidare." Den internationella tillade: "Jag vet att det är svårt, men ingenting i livet är lätt. Om det var enkelt inte född gråta. "

Krävande den bästa, den Luso tveka inte ägna sig åt sin hobby. "De år som är i Real Madrid, som jag hoppas kommer att vara fram till slutet av min karriär, kommer jag att försöka ge allt och visa denna klubb och fansen, de pengar de betalat för mig, fick bra betalt."

Slutligen hänvisade han till världen som äger rum nästa sommar i Sydafrika. Ronaldo valde en "Spanien - Portugal i den andra omgången," tillade att "det skulle vara en ära att jag respekterar att Spanien är en favorit till att vinna VM."

Info

Här kommer lite info om läget.
. Kaka deltog den sista kvarten igår i två målet vilket ger oss alla lite hopp om att få honom tillbaka till Elclassico, matchotränad eller ej.

. Jag missar med största sannorlikhet morgondagens match pga en resa till Halstahamar. Jag kommer inte hinna hem till sju så jag kanske inte ger betyg imorgon men jag sak försöka att se den i efterhand och sen ge mitt betyg så håll ut om du inte hittar betyg direkt efter matchen imorgon.

. Och till sist spelar barca emot Bilbao ikväll utan Messi verkar det som, då han lider av migrän..fast vi får se vad BArca håller på med för förra veckan var det  tand problem och då kom han till start, det verkar som om Barcas strategi är att överaska motståndarna med Messis närvaro men vi får se ikväll.
 


sergio ramos födelsedags lunch



Igår bjöd Sergio Ramos hela laget och tränargänget på lunch på en resturang i centrala madrid.
Här är bilderna och filmen




födelsedags barnet själv ¨




Skadorna

Med El classico lite över en vecka bort börjar jag bli orolig för våra spelare i laget. Vad är det som händer??
Skadorna läker ju aldrig...
Benzema skulle enligt den första rapporten vara tillbaka efter två veckor men nu har det gått fyra,fem veckor utan att det läkt.
Kaka, han hade en känning i låret, nu har han också varit borta länge, men det ironiska är att ignet händer på den fronten, han tränar för sig själv, utan större framgång.
Sen verkar det som om Drenthe alltid är skaddad, han står alltid på skadde listan, inte för att det rör oss, han kommer aldrig att få en riktig chans i real om jag ska vara allvarlig, därför är frågan om det inte är dags för den mannen att gå till en klubb som behöver honom och att han får spela.

Om inget drastiskt händer idag och imorgon på tränningen undrar jag hur det blir med Kaka's medverkan i El classico, vi kan inte ha en matchotränad Kaka på plan, heller då att vi använder oss av VDV. Men jag vill ha Kaka tillbaka men jag börjar undra vad Reals läkarteam gör egentligen...


RSS 2.0