årets upplaga av real svag

Nu är VM över och vi följer med intresse silly season, och jag måste säga att årets silly season för reals del vairt svag och mycket dålig än så länge. Man har valt att gå på tillfälliga succer i VM, köpt spelare som gjort bra ifrån sig i lilla getafe och sen köpt en spelare jag inte riktigt förstår vart han ska in någonstans i detta lag.
Men låt oss gå igenom allt som real gjort denna sommar.

Det började bra med värvningen av tränaren Mourinho, det var det bästa som kunde hända men sen då??
Jo, man gjorde som Mourinho ville och köpte EN av hans krav, Di MAria. Ok, det var ett krav från MOurinhos har man lovat ska man hålla det. Men varför bara en, varför inte stå för allt man lovat tränaren, Maicon och Navas stod på samma lista, ingen av de ser ut att komma i år.

Angående Di Maria vill jag inte uttala mig då jag vill se  mer av honom innan jag säger ett ord, killen spelar bra i Portugal, gapet upp till världens bästa fotbolslliga är långt, frågan är om han kan ta det steget...
Sen kom nästa misstag, Khedira, han gjorde ett bra VM fine i give him that, men han är inte så bra. Real gör sitt livs misstag, som man gjorde i fallen Drenthe, och resten av det holländska packet (bortsätt från Robben och Van goal) man köper spelare som är hypade nu...lovar er om ett år vet ingen vet denna Khedira och vi sitter fast med honom eftersom ingen vill ha honom precis som Drenthe...

och som om det inte var nog köpt real en spelare som gjort bra ifrån sig i Getafe...getafe som inte ens är bra, det är reals B lag...man köper Pedro Leon till ett lag som redan är packat med anfallare. Higuain, Benzema, Raul, CR9KAka. Di MAria och en del mittfältare kan gå ner och spela där även dom om det skulle behövas, Leon kommer att nöta bänk och glömas bort..

Reals bästa köp i år kom redan i Januari, Sergio CAnales, han kan om  han lyckas ta steget från sitt tidigare lag upp till real nivå kan han vara den som löser reals problem på mittfältet delvis i alla fall. Sergio Canales är ung, riktigt duktig i sitt tidigare lag, men frågan är om han får komma i år eller om man lånar ut honom i år. Det lutar mer åt det senare just nu. Han kan spela framför Sergio Ramos och kanske fylla ett hål som real år efter år glömer bort att fylla, allt sedan Robinho dragit har real inte lyckats värva en spelare som ska spela där framför ramos som är naturlig där ute på den kanten. Det skulle bli NAvas i år men det ser mörkt ur nu för reals valdano sa det blir 3 köp till i år sa han efter Di maria och de föll på Leon och Khedira..det sista kan hamna på özil vilket kommer få mig att lägga ner att heja på real i år och börja hålla på Sevilla eller valencia i år i alla fall. Eller så om vi har tur men vilket vi troligvis inte har kan den hamna på en maicon eller navas. båda behövdes i dagens real om vi skulle kunna utmana starka superbarca med alla sina spelare. I år har de villa, messi, zlatan, pedro och bojan plus henry i anfallet...det är inte många lag som kommer att kunan utmana dagens barca..tyvärr.

Real har genom åren haft tre stora problem med laget, gapet mellan bänk och startelva, vänster ytterbacks position och höger ytter mittfältare. 
   Höger yttermittfältar position har varit en problem allt sedan Robinho drog för två år sen, man har aldrig fullt lyckats fylla hans hål, trots olika försök men Van Der vaart, Cr9, Granero m.m. Allt sedan Robinho drog har jag väntat på den riktiga och perfekta lösningen, Jesus NAvas. Killen är ung, 24 år. han är ett geni, fantastisk spelare och viktigast av allt han känenr Sergio Ramos, och de läser av varandra och samarbetar bra ihop, det såg vi i matchen emot Schwetiz när Navas kom in, de samarbetade bra tillsamamns efter alla år tillsammans i Sevillas ungdosmsektion. Nu när Navas är kvitt sina problem så trodde jag starkt på att han skulle komma och att vi äntligen skulle lösa det stora problemet real har.
   Vänster ytterback är problem nummer två. MAn har spelat  med Marcelo där efter att ha skolat om honom från mittfältare till back. Men den lösningen är ingen vidare bra. HAn är bra i offensiven i i defensiven är han mycket dålig och en av mittbackarna får ständigt hjälpa till i hans försvarsarbete. Han har spelat en del matcher som mittfältare i real under den gånga säsongen och jag måste säga att det var hans bästa matcher i real tröjan. 
Vi behöver en spelare där ute som är van att spela back, men ändå går med på offensiven, som Ramos fast på andra kanten. Jag vet att det är svårt att hitta vänster ytterbackar. 
   Och det sista problemet som real har är gapet mellan bänk och startelvan, den växer för varje dag. Vi har åtta bra spelare i laget (Casillas, ramos, arbiol, pepe, alonso, cr9, higuain, kaka) sen är det kanske en eller två som alltid spelar utan att vara riktigt duktiga (Garay, Marcelo) sen kommer ett stort gap till resten av gänget på bänken; Drenthe, Dierra, Gago, Arbeloa, VDV m.m är verkligen långt från startelvan. Det skapar en situation att när det behövs en spelare som kan förändra en match finns det ingen på bänken att sätta in, Benzema kanske men det jag har sätt av honom har vairt riktigt dåligt förra året. han kommer in är pigg de första fem tio sen försvinner han ur matchen. Sen är det alltid samma spelare som spelar, vecka ut och vecka in..för ingen av de andra i laget kan i allvarlighetens namn hota startelvan eller har ens en vettig chans att komma med i den. 
Kolla på BArca, man har ett lag med minst två spelare på varje position där alla, även bänken är bra. Man har en rotaion bland spelarna, och när man vill ändra på en match kan man enkelt byta in en-två spelare så har man en helt annan match. Gapet som real har är minimal om ens existerande i barca, det är något real måste börja jobba med, dagens real håller inte hållen är många och barca ser starkare ut än på länge mend tanke på att man behåller ZLatan, köper Villa har redan messi, pedro, bojan och henry och det är bara i anfallet, och då är inte Fabregas historien över än. Nä i år har jag minimala förväntnignar på real, de är laget i mitt hjärta men jag tror inte på detta lag alls i år..inte ens the special one kan fixa detta svaga, mycket obalanserade lag.    
Jag håller tummarna för en Navas i real innan Silly season är över. 

Vad tycker ni? Har real i allvarligehtens namn en chans att ens kunna hota barca i år? 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0